Sydney-i késelés: tinédzser korú fiút vettek őrizetbe

A 15 éves fiatal kezén sérüléseket találtak, ez keltett gyanút a hatóságokban.

2024. 04. 15. 21:11
Dühös tömeg a Jézus Krisztus Jó Pásztor nevű templom előtt Sydney nyugati részén 2024. április 15-én. Fotó: David Gray Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak hétfő este egy 15 éves fiút az ausztráliai Sydney városában, miután prédikáció közben megtámadták a Jézus Krisztus Jó Pásztor asszíriai templom papját. A késes támadást az élőben közvetített szertartás idején követték el.

A CNA szingapúri hírcsatorna értesülései szerint a fiatal a kezén talált sebesülései miatt keltett gyanút a hatóságokban.

Korábban az MTI arról számolt be ausztrál hírforrásokra hivatkozva, hogy a rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki „együttműködést tanúsított”. A helyszínre érkező mentők a sajtónak azt mondták, a négy sebesült egyikének állapota sem életveszélyes.

A támadás után a templomnál többszáz fős, dühös tömeg gyűlt össze, akik a rendőrökkel is összecsaptak. A tüntetők köveket, téglákat és palackokat dobáltak az autókra, követelve, hogy mutassák meg a támadót. A rendőrség arra utasította az embereket, hagyják el a területet.

Borítókép: Dühös tömeg a Jézus Krisztus Jó Pásztor nevű templom előtt Sydney nyugati részén 2024. április 15-én (Fotó: AFP/David Gray)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.