Hangzó Helikon fesztiválsorozat indul a Kárpát-medencében

A magyar kulturális paletta új fesztiválsorozattal gyarapodik. A Hangzó Helikon fesztiválsorozat egy csodás hagyományt kíván népszerűsíteni a Kárpát-medencében: az énekelt vers műfaját.

2024. 04. 16. 7:00
A tavalyi kápolnásnyéki találkozó után a  jó hangulatot idén is garantálják a szervezők Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló rendezvényeken jeles művészeink adják elő a magyar költészet megzenésített gyöngyszemeit. A koncertek mellett egyéb, a klasszikus és a kortárs magyar költészetet népszerűsítő programok, valamint gyerekfoglalkozások várják majd az érdeklődőket.
Idén négy helyszínen rendezik meg az énekelt versek ünnepét: a felvidéki Nádszegen (május 5-én), Bicskén (június 9-én), Tusványoson (Erdélyben, július 25-én) és Budapesten, a Vajdahunyad várában (október 5−6-án).

 A tavalyi nagy sikerű kápolnásnyéki fesztivál után idén Nádszegen kezdődik folytatódik a sorozat Forrás: Facebook

Az énekelt versek a magyar kultúra fontos részét képezik. A Hangzó Helikon-sorozat alkotói húsz éve tűzték ki célul az énekelt versek hagyományának megőrzését és terjesztését a hangszeresen feldolgozott versek köteteinek kiadásával. A kortárs művészek állhatatos munkája nyomán eddig 28 kötet jelent meg, és a sok száz dal hangzott el rengeteg koncerten.

További részletek, regisztráció, jegyvásárlás a fesztiválsorozat weboldalán, Facebook-esemény oldalán található. Tanárok számára is kialakítottak a szervezők külön regisztrációs felületet


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.